Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iOS 14

iOS 14.5.1 is uit en lost dit privacy-probleem op

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 14.5.1


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren iOS 14.5.1 uitgebracht voor de iPhone. Tegelijkertijd verscheen voor de iPad iPadOS 14.5.1. De update bevat geen grote nieuwe functies, wel worden er probleemoplossingen en beveiligingsupdates doorgevoerd.

iOS 14.5.1: wat is er nieuw?

iOS 14.5.1 komt slechts een week nadat de grote iOS 14.5-update verscheen. Een van de belangrijkste nieuwe functies van 14.5, apptrackingtransparantie, bleek niet goed te werken. Mensen kregen in sommige gevallen niet de nieuwe pop-ups te zien waarin apps vragen of je ze mogen volgen. iOS 14.5.1 lost dat probleem op. Apple formuleert het zelf als volgt in de release-notes:

‘Deze update verhelpt een probleem met apptrackingtransparantie waarbij bepaalde gebruikers die eerder ‘Sta trackingverzoeken van apps toe’ hadden uitgeschakeld in Instellingen mogelijk geen vragen ontvingen van apps nadat ze de optie weer hadden ingeschakeld. Deze update bevat ook belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.’

iOS en iPadOS 14.5.1 downloaden

OS 14.5.1 en iPadOS 14.5.1 downloaden is gratis. Ergens de komende dagen zal het rode update-bolletje automatisch bij de app Instellingen verschijnen, maar je kunt de update nu al zelf downloaden.


kooptip

Je downloadt en installeert iOS en iPadOS 14.5 via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of dat je iPhone of iPad aan de stroom hangt.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!